Pensioenen

Geen pensioenverlagingen bij ABP dit jaar

Beeld RV

Pensioenen bij ambtenarenpensioenfonds ABP blijven dit jaar gelijk. Een paar maanden geleden leken pensioenkortingen onontkoombaar vanwege een zeer lage rente op de financiële markten. De rentestijgingen in de laatste twee maanden van 2019 maakten de situatie weer goed.

Concreet kwam de dekkingsgraad van ABP, een graadmeter voor in hoeverre het fonds aan zijn verplichtingen kan voldoen, boven de kritische ondergrens uit. Het fonds maakte het concrete niveau van de dekkingsgraad nog niet bekend. Dat gebeurt later deze maand na een definitieve berekening. Dan volgt ook formeel het besluit over de pensioenen. Maar van een verlaging bij ABP zal dan dus geen sprake zijn.

“Niet verlagen van pensioenen is heel belangrijk, want dat creëert rust en dat is hard nodig voor de uitwerking van het nieuwe pensioenakkoord”, aldus bestuursvoorzitter Corien Wortmann-Kool van ABP. Volgens haar is het huidige pensioencontract niet meer van deze tijd. Minister Wouter Koolmees en de sociale partners werken momenteel het nieuwe pensioenakkoord uit.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden