Loonsverhoging

FNV wil meer vaste banen en 100 euro per maand voor iedereen

FNV-vicevoorzitter Zakaria Boufangacha maakte maandag bekend dat de vakbond wil dat alle lonen volgend jaar in ieder geval met 100 euro bruto per maand moeten stijgen. Beeld
FNV-vicevoorzitter Zakaria Boufangacha maakte maandag bekend dat de vakbond wil dat alle lonen volgend jaar in ieder geval met 100 euro bruto per maand moeten stijgen.

Niet alleen een loonsverhoging, maar ook “flink meer” vaste banen. Dat is de inzet van vakbond FNV voor de cao-onderhandelingen van volgend jaar.

Vakbond FNV komt dit jaar niet met een looneis in procenten, maar wil dat iedere werknemer er 100 euro bruto per maand bij krijgt. Dat bedrag moet bovenop de inflatiecorrectie komen. Op die manier wil de vakbond naar eigen zeggen de loonkloof verkleinen.

Met de looneis wil FNV zorgen dat niemand in Nederland erop achteruitgaat. De bond gaat uit van een inflatie van 2 procent voor volgend jaar en dat moeten alle werknemers erbij krijgen. Door daarnaast 100 euro bruto per maand te eisen, wordt de loonkloof relatief kleiner. Voor iemand die het minimumloon verdient betekent dat namelijk een loonsverhoging van 7,9 procent terwijl het voor iemand met een modaal salaris 5,5 procent meer loon is en voor werknemers met drie keer modaal betekent het 3,1 procent meer salaris.

FNV wil dat cruciale beroepen aantrekkelijker worden door de lonen te laten stijgen. Ook pleit de bond al langer voor een minimumloon van 14 euro per uur. Dat zou dan door iedereen vanaf 18 jaar moeten worden verdiend.

Fouten voorkomen

Verder gaat de grootste vakbond van Nederland nog meer inzetten op vaste banen in plaats van allerlei flexconstructies en tijdelijke banen. Na de coronacrisis wil FNV de fouten van de financiële crisis voorkomen, stelt vicevoorzitter Zakaria Boufangacha. “Toen gingen aandeelhouders ervandoor met de winsten, werknemers betaalden de prijs in minder zekerheid en loon. Het is nu echt keihard nodig de balans te herstellen.”

Veel jongeren, vrouwen en mensen met een migrantenachtergrond hebben laagbetaald- en flexwerk. Zij verdienen meer zekerheid en waardering, vindt de vakbond, óók in de vorm van een goede loonsverhoging. “Juist zij doen vaak onmisbaar en cruciaal werk, bijvoorbeeld in distributiecentra, in de pakketpost, supermarkten, zorg en onderwijs.”

Door de krapte aan personeel in veel sectoren heeft FNV een goede uitgangspositie, verwacht Boufangacha. “Maar we eisen nu daden, flink meer contracten voor onbepaalde tijd voor al het structurele werk dat er is.”

Lees ook:

DNB-baas Knot herhaalt: de lonen moeten verder omhoog

Nederlandse bedrijven zouden de lonen van hun personeel meer moeten verhogen. Daarvoor pleit president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden