Supermarkt-cao

FNV stemt weifelend in: nieuwe supermarkt-cao een feit

Nu de leden van FNV instemmen, is de nieuwe supermarkt-cao een feit. Beeld ANP
Nu de leden van FNV instemmen, is de nieuwe supermarkt-cao een feit.Beeld ANP

Supermarktmedewerkers krijgen er in drie jaar tijd 9 procent salaris bij. Ze verliezen wel een deel van hun zondagtoeslag: die gaat omlaag van 200 naar 150 procent van het doordeweekse salaris.

Lukas van der Storm

De leden van FNV stemden donderdag in met het voorstel van werkgevers voor een nieuwe supermarkt-cao. Dat gebeurde met slechts een krappe meerderheid: 55 procent van de leden kon zich vinden in het bod. De stemming was bij voorbaat al spannend: de onderhandelaars lieten vooraf al blijken zeer gemengde gevoelens te hebben bij het cao-pakket. Over de 9 procent salarisverhoging bestond tevredenheid. Maar aan de zondagtoeslag wilden FNV en collega-vakbond CNV eigenlijk niet tornen.

Het bod werd daarom door FNV formeel met een negatief stemadvies aan de leden voorgelegd. Bij hen lijkt de flinke loonsverhoging dus toch nipt de doorslag te geven. “Hoewel de loonsverhoging redelijk is, vinden we het in zijn geheel een mager bod”, licht FNV-bestuurder Michiel Al toe. “Maar onze leden stemmen voor, dus zullen wij tekenen voor deze cao.”

CNV komt nog met ledenraadpleging

Ook CNV legt het akkoord voor aan de leden, zij het met een neutraal stemadvies. Die ledenraadpleging sluit morgen. De kans lijkt groot dat ook CNV instemt: niet alleen het stemadvies is positiever, de bond zelf staat ook bekend als wat minder geharnast dan FNV. Overigens doet de CNV-uitslag er na het groene licht bij FNV minder toe. De handtekening van één vakbond is voldoende om de cao af te kunnen sluiten.

Ook voor enkele specifieke groepen hebben werkgevers en werknemers afspraken gemaakt. Zo gaan de 20- en 21-jarigen er extra op vooruit. In de nieuwe cao vallen zij niet langer onder het jeugdminimumloon, maar onder het gewone minimumloon. Verder komt er een regeling voor mensen met een lange staat van dienst om al voor de AOW-datum uit te kunnen treden. Wie veertig jaar in dienst is bij dezelfde baas kan één jaar eerder stoppen met werken via de regeling vervroegd uittreden (RVU).

Onder de nieuwe cao vallen ongeveer 250.000 werknemers, van supermarkten, maar bijvoorbeeld ook van speciaalzaken zoals kaas- en delicatessewinkels. De cao-afspraken gelden voor drie jaar, en gaan met terugwerkende kracht in vanaf juli 2020.

Lees ook:

Flinke loonsverhoging, maar minder toeslag: bonden worstelen met de nieuwe supermarkt-cao

Een flinke loonsverhoging van 9 procent in drie jaar tijd. Maar ook halvering van de fel bevochten zondagstoeslag. Vakbonden FNV en CNV hebben gemengde gevoelens bij het ultieme cao-bod van de werkgevers in de supermarktbranche. Het oordeel laten ze aan de leden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden