Arbeidsmarkt

Er is werk zat, maar niet voor mensen met een arbeidsbeperking

Ook nu de coronaregels worden afgebouwd, verbetert de baankans voor mensen met een arbeidsbeperking niet.  Beeld Inge van Mill
Ook nu de coronaregels worden afgebouwd, verbetert de baankans voor mensen met een arbeidsbeperking niet.Beeld Inge van Mill

Het aantal banen voor mensen met een arbeidsbeperking is in coronatijd afgenomen, meldt Cedris. Van de huidige krapte op de arbeidsmarkt lijkt deze groep ook niet te profiteren.

Het aantal mensen met een arbeidsbeperking dat vorig jaar een baan vond is vergeleken met 2019 afgenomen. Ook in het eerste kwartaal van dit jaar zien de cijfers er niet beter uit. Dat meldt Cedris, de vereniging van sociale werkbedrijven, op basis van cijfers van de drie grootste regelingen voor mensen met een arbeidsbeperking.

“Natuurlijk heeft corona invloed gehad”, zegt Bert Doek, woordvoerder van de vereniging. “Door de coronamaatregelen, en dan met name de anderhalvemeterregel, konden in de sociale werkbedrijven minder mensen met een beperking ‘werkfit’ worden gemaakt”, legt hij uit.

Negatieve trend zet door

Maar ook nu de coronaregels worden afgebouwd, verbetert de baankans voor mensen met een arbeidsbeperking niet. Op basis van de laatste cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar lijkt het er zelfs op dat de negatieve trend ook dit jaar verder doorzet.

null Beeld Hollandse Hoogte / Robin Utrecht
Beeld Hollandse Hoogte / Robin Utrecht

“Dat is op z’n minst zorgelijk te noemen nu allerlei sectoren staan te springen om personeel”, zegt Doek. “Natuurlijk zijn sommige vacatures heel specialistisch. Maar er zijn nu ook veel sectoren, zoals de horeca en de schoonmaak, waar ze gewoon handjes nodig hebben. Het is zonde om mensen die met wat extra begeleiding aan de slag kunnen nu thuis te laten zitten.”

Banenafspraak

Daar komt bij dat de verwachting is dat de personeelstekorten in veel sectoren dit jaar zullen aanhouden. En dat de banenafspraak tussen het bedrijfsleven en de overheid – 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking in 2025 – moet worden nagekomen.

Volgens Cedris zijn werkgevers niet onwelwillend. “60 procent van de Nederlandse werkgevers zegt mensen met een arbeidsbeperking in dienst te willen nemen. Slechts 12 procent doet dat ook echt.” De verschillen in regels per gemeente, het papierwerk dat daarbij komt kijken en de onduidelijkheid over waar ze moeten aankloppen voor een bepaalde subsidie maakt dat veel werkgevers de stap toch niet nemen. De overheid zou die drempels moeten verlagen, zegt Cedris.

“Door de vele vacatures hebben we iedereen nodig op de arbeidsmarkt, ook mensen met een arbeidsbeperking. Met hun talenten en vaardigheden zijn deze mensen een antwoord op de stijgende vraag naar werknemers in sectoren zoals de techniek, de horeca, het groen en de schoonmaak. Hier ligt dé kans om nieuwe stappen te zetten richting de inclusieve arbeidsmarkt waar plek is voor iedereen”, laat Doek weten.

Lees ook:

Hoe een slimme handleiding helpt om het goede schroefje te pakken

Na een aantal jaar waarin de motor haperde, moet een nieuw kabinet vol aan de slag om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen. Technologie kan daarbij helpen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden