Arbeidsmarkt

Een op de vijf sollicitanten ervaart leeftijdsdiscriminatie

Beeld Studio Vonq

Een op de vijf Nederlanders denkt wel eens een baan te zijn misgelopen omdat de potentiële werkgever hem te oud, of soms juist te jong vond, blijkt uit onderzoek.

Twintig procent van de Nederlandse werknemers zegt wel eens op leeftijd te zijn gediscrimineerd tijdens het solliciteren. Uitzendbureau Unique liet 1130 werkende Nederlanders ondervragen over discriminatie op basis van persoonsgegevens in een cv of sollicitatiebrief. Het gaat niet alleen om discriminatie op  basis van leeftijd, maar ook vanwege etniciteit, woonplaats en geslacht. Van alle ondervraagden had ruim een kwart het idee op een of meer van die gegevens te zijn afgewezen door een werkgever. 

Een ruime meerderheid van de ondervraagden denkt dat leeftijd de meest doorslaggevende rol speelt bij de vraag of een sollicitant wel of niet op gesprek mag komen. “Op basis van de leeftijd die op een cv staat, wordt een sollicitant - op voorhand en ongeacht de kwaliteiten -  soms te jong en vaak te oud bevonden”, verwoordt Diana Magielsen, operationeel directeur van Unique, de gedachte.

Dat leeftijd een grote rol speelt in sollicitatieprocedures wordt bevestigd door een onderzoek dat het uitzendbureau vorig jaar liet uitvoeren onder 620 werkgevers. 40 procent van hen zei wel eens een sollicitant op basis van zijn of haar leeftijd niet uit te nodigen voor een gesprek.  

“Leeftijd speelt by far de grootste rol in het wel of niet worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek”, zegt Magielsen. “Daarna worden de woonplaats van een sollicitant en een buitenlands klinkende naam genoemd als voornaamste redenen om iemand niet uit te nodigen.” 

Het maakt sollicitanten onzeker

Het onderzoek heeft ook gekeken naar de ervaren discriminatie van Nederlanders met een migratieachtergrond. Er is daarbij onderscheid gemaakt tussen werknemers zonder migratieachtergrond en werknemers met een niet-westerse migratieachtergrond. Die laatste groep bestaat uit 68 mensen. Een kwart van hen heeft zich - vanwege die achtergrond - wel eens gediscrimineerd gevoeld tijdens een sollicitatie. 

Wie zich tijdens een sollicitatie gediscrimineerd voelt, heeft daar vaak veel last van, zegt Magielsen. De helft van de mensen zegt dat het ze onzeker maakte of het gevoel gaf buitengesloten te worden, staat in het onderzoek. 

Zo’n ervaring zorgt ervoor dat ruim een derde anders is gaan handelen tijdens een sollicitatieprocedure. Ze verbloemen bepaalde persoonsgegevens of benadrukken ze minder sterk. “Ze presenteren zich anders, of vermelden leeftijd, geslacht en etniciteit niet meer in hun cv of sollicitatiebrief”, zegt Magielsen. 

Daarom werkt het uitzendbureau met anonieme cv’s. Daarin zijn persoonsgegevens onzichtbaar gemaakt, zodat sollicitanten alleen kunnen worden beoordeeld op hun talent en werkervaring. Magielsen: “Dat is zeker niet de oplossing voor de discriminatie op de arbeidsmarkt, maar dwingt werkgevers wel om anders naar kandidaten te kijken.” Uit eigen onderzoek blijkt dat 87 procent van de werkgevers liever niet werkt met anonieme cv’s. 

Vandaag verschijnt nog een onderzoek naar diversiteit op de werkvloer. Adviesbureau Berenschot ondervroeg bijna tweeduizend hr-medewerkers. De conclusie? Er is nog te weinig aandacht voor diversiteit op de werkvloer. Volgens het onderzoek voert slechts 20 procent van de Nederlandse bedrijven een actief diversiteitsbeleid, terwijl veel meer bedrijven zeggen wel diverser te willen zijn. 

Lees ook: 

De migratiebarometer levert harde cijfers over diversiteit

Wat hebben bedrijven er aan te weten hoeveel procent van hun werknemers een migratieachtergrond heeft? Twee bedrijven geven antwoord.

Een derde van de jongeren met een migratieachtergrond worstelt met meervoudige identiteit

Nederlandse jongeren met een migratieachtergrond kunnen vaak moeiteloos omgaan met de verschillende aspecten van hun identiteit. Maar ongeveer een derde worstelt daarmee. 

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden