Arbeidsvoorwaarden

Amazon waarschuwt: ga niet bij de vakbond

In een pakhuis in Bessemer in de Verenigde Staten stemmen werknemers van Amazon over aansluiting bij een vakbond. Beeld EPA
In een pakhuis in Bessemer in de Verenigde Staten stemmen werknemers van Amazon over aansluiting bij een vakbond.Beeld EPA

Grote beleggers willen dat Amazon vakbonden niet langer tegenwerkt.

De voordelen van een vakbond? Nadelen kent Amazon genoeg. Met bijeenkomsten op het werk, posters op het toilet en een speciale website probeert de gigantische webwinkel zijn werknemers in de Amerikaanse staat Alabama zelfs op het idee te brengen dat de vakbond uitsluitend nadelen kent.

De aanleiding is een belangrijke verkiezing in Bessemer, nabij Birmingham, waar Amazon een distributiecentrum heeft. Vanaf deze week bepalen de werknemers of ze bij de vakbond willen horen, ze kunnen hun stembiljet insturen. Het betreft een vakbond voor detailhandel, groothandel en warenhuizen, en de verkiezing loopt tot 29 maart.

Het zou voor het eerst zijn dat een Amerikaanse locatie van Amazon met een vakbond te maken krijgt. Afgaande op de klachten van het personeel over het moordende werkritme, kan de animo weleens groot zijn.

Waarom spaar je die contributie niet uit?

Maar Amazon is dus een tegencampagne begonnen en gebruikt een eigen definitie van het verschijnsel vakbond. “Een vakbond is een business die geld verdient aan de contributie die maandelijks wordt afgetrokken van het salaris van de werkers”, schrijft het bedrijf. “Waarom spaar je die contributie niet uit en koop je daarmee de boeken, cadeautjes en spullen die wilt hebben?”, suggereert Amazon.

Dacht je soms dat een vakbond voor een hoger loon zorgt? “Nee”, zegt Amazon. “De vakbond kan niets garanderen. Alles hangt af van de onderhandelingen. Alleen Amazon kan iets veranderen aan de gewerkte uren, de lonen en de voordeeltjes, wat de vakbond ook belooft.”

Sterker nog, waarschuwt het bedrijf van Jeff Bezos, als vakbonden collectief mogen onderhandelen met Amazon, kunnen werknemers er zelfs op achteruitgaan. Minder loon is dan ook een optie. Alle voordelen die vaste werknemers nu genieten, komen ter discussie te staan. Zoals ouderschapsverlof of een korting op de autoverzekering. Doitwithoutdues.com is de website waarop Amazon zijn werknemers probeert te beïnvloeden.

In tegenspraak met de internationale mensenrechten

Zeventig grote beleggers met Amazon-aandelen gaat dit alles te ver. Onder leiding van de Zweedse fondsbeheerders Folksam en Öhman Fonder is een brief naar het bestuur van Amazon gegaan. “We hebben herhaaldelijk informatie ontvangen dat Amazon werknemers actief probeert te weerhouden van het organiseren van een vakbond. Dat is in tegenspraak met de internationale mensenrechten die Amazon zegt te onderschrijven”, zegt Emilie Westholm, hoofd verantwoorde beleggingen bij Folksam.

Inderdaad, op de eigen website schrijft Amazon de vakbondsrechten van medewerkers te respecteren. “Zonder dat ze vrezen voor represailles, intimidatie of pesterijen.” Het bedrijf zegt dat het nu een educatieve campagne houdt, zodat werknemers weten waarvoor ze stemmen.

Maar er valt nog wel wat aan die spoedcursus toe te voegen. “Vakbonden hebben altijd een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van democratie en bij het creëren van welvaart”, zegt Westholm in haar verklaring. De arbeidsomstandigheden bij Amazon vindt ze extra belangrijk, omdat het bedrijf de toon zet in de economie. Andere techbedrijven kijken naar Amazon.

Randy Hadley, voorzitter van de vakbond waar het om gaat, vertelde volgens website Al.com bij het Amazon-pakhuis hoe belangrijk een ja-stem is. Zijn argument klonk een beetje dystopisch. “Onze kinderen en kleinkinderen zullen ooit voor hun werk bij een bedrijf zoals Amazon terechtkomen. Daarom moeten de omstandigheden verbeteren.”

Lees ook:

Amazon-oprichter Bezos tapdanst nog altijd zijn kantoor in, maar niet meer als topman

Jeff Bezos neemt afscheid als topman van zijn bedrijf, in een periode waarin er meerdere onderzoeken lopen naar de monopoliepositie van Amazon.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden