null Beeld

ColumnVincent wil Zon

Waarom ik me bijzonder vereerd voel met mijn plekje in de Duurzame 100-bijlage

Ik voel me vandaag bijzonder vereerd. Mijn weblog, podcast en boek hebben een halve pagina gekregen in de bijlage van Trouw over de Duurzame 100!

Tussen de artikelen over winnaar ABP Fossielvrij en alle andere 24 initiatieven in de top 25, zoals Stop Ecocide NL, De Klimaat Dokter en Caring Farmers, staat zomaar een stuk over mijn 10-jarig geschrijf over zonnepanelen en andere vormen van duurzame energie. Dat is best bijzonder, want Trouw is er de krant niet naar om met eigen veren te pronken. We zijn nogal nuchter en laten het graag aan anderen over om over ons te oordelen.

Ik schrijf ‘we’ want ook al ben ik nu vijf jaar met pensioen, mede door mijn weblog op de site van Trouw voel ik me toch nog altijd verbonden met de krant en de collega's aldaar. Ik lees de krant nog iedere dag en ook iedere dag ben ik blij met en vaak ook onder de indruk van wat die collega's schrijven. Zeker voor wie zeer geïnteresseerd is in milieu- en klimaatzaken, zoals ik, is het een onmisbare bron van informatie en opinie!

Een artikel over mij in de speciale bijlage over de Duurzame 100. Beeld Vincent Dekker
Een artikel over mij in de speciale bijlage over de Duurzame 100.Beeld Vincent Dekker

Het is dan ook niet toevallig dat juist Trouw de initiatiefnemer is van de jaarlijkse Duurzame 100. Al twaalf jaar inmiddels! Ik kwam een jaartje later, eind 2010, met mijn weblog Vincent wil Zon en inmiddels heb ik een kleine 700 afleveringen aan u voorgeschoteld. Ik hoop dat Trouw nog jaren doorgaat met de Duurzame 100, minstens tot 2050. Zelf mik ik voorlopig op een jubileum op iets kortere termijn, als ik de Duurzame 1000 afleveringen hoop vol te maken.

In zijn weblog ‘Vincent wil zon’ belicht Vincent Dekker innovaties en ontwikkelingen op het gebied van groene energie, dichtbij en ver van huis. Lees meer afleveringen op trouw.nl/vincentwilzon. Vincent Dekker heeft nu ook podcast - beluister die via deze link of zoek hem op via de bekende kanalen.

Lees ook:

Hoe hard kan het gaan? Volop inspiratie op weg naar duurzame energie

Een ontdekkingsreis van tien jaar op weg naar duurzame energie: hoe inspirerend kan dat zijn? Heel inspirerend, kan ik u verzekeren. U hebt die reis via mijn weblog kunnen volgen en nu heb ik de meest opmerkelijke ontwikkelingen samengevat in een boek.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden