Paul Polman gaf paus advies over klimaat

Paul Polman. Beeld Arie Kievit
Paul Polman.Beeld Arie Kievit

Unilever-topman Paul Polman heeft paus Franciscus geadviseerd over de encycliek waarin de kerkleider opriep tot matiging van het consumptiegedrag om de klimaatverandering tegen te gaan. Polman was betrokken bij de discussie over de laatste versie van de encycliek 'Laudato si', die Franciscus in juni publiceerde, vertelt hij in Trouw.

Joop Bouma en redactie duurzaamheid & natuur

Polman houdt zich al jaren bezig met klimaatverandering en de bestrijding van armoede. Unilever ontwikkelde in 2010 het Sustainable Living Plan, waarin het bedrijf vastlegde dat in 2020 de milieuvoetafdruk van productie en consumptie van producten moet zijn gehalveerd. Unilever haalt nu ruim de helft van de grondstoffen uit duurzame bronnen.

Polman was lid van een commissie die het internationale bedrijfsleven wijst op de economische voordelen van het aanpakken van klimaatverandering. "Wij hebben de paus gesproken over die commissie en we hebben opvattingen van de private sector met hem gedeeld. De commissie heeft helder gemaakt dat de aanpak van klimaatverandering een voorwaarde is voor economische groei, in plaats van een obstakel zoals sommigen ons willen laten geloven", aldus Polman.

Vandaag in Trouw een groot interview met Paul Polman: 'Geen tijd voor cynisme'.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden