Emmen trekt 17 miljoen uit voor verhuizing dierentuin

Olifanten in Dierenpark Emmen. © Simone Lautenbach Beeld
Olifanten in Dierenpark Emmen. © Simone Lautenbach

De Emmense gemeenteraad heeft de afgelopen nacht ingestemd met financiële steun voor de verhuizing van Dierenpark Emmen. De gemeente draagt 17 miljoen bij aan de verhuizing. De bijdrage van de gemeente moet bedrijven aanmoedigen om ook in het nieuwe park te investeren.

Het park moet namelijk zelf nog 25 miljoen euro zien te vinden bij banken, bedrijven en sponsoren. Dit moet in december rond zijn, anders trekt de gemeente de steun in.

Ook moet de provincie Drenthe nog een besluit nemen over een bijdrage van 12 miljoen euro. In totaal is een bedrag van 200 miljoen euro voor de bouw van een nieuw dierenpark en de verhuizing nodig.

Dierenpark Emmen wil in 2015 verkassen naar een nieuwe locatie buiten het centrum van Emmen. Het nieuwe dierenpark wordt samengevoegd met een theater om bezoekers in het park zowel natuur als cultuur te laten beleven. Het college van burgemeester en wethouders vindt dat het plan voor een nieuw dierenpark kansen biedt voor de regio.

Met de verhuizing van het park van het centrum naar de rand van de stad komt er volgens de plannen weer een rendabele en financieel gezonde dierentuin, die jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers moet trekken.

Dieren op de Afrikaanse savanne in het park. © Simone Lautenbach Beeld
Dieren op de Afrikaanse savanne in het park. © Simone Lautenbach
Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden