GoedemorgenCoole werkplek

Herbruikbare en verplaatsbare kantoor-iglo te huur

null Beeld
Beeld
Joost van Velzen

Het ziet eruit als indoor kamperen, maar er moet wel degelijk in gewerkt worden: De R-Iglo. Een demontabele werkplek die zo uit de 3D-printer is komen rollen. De iglo is ontworpen door de Rotterdamse bedrijven The ArchiTech Company en Royal3D en wordt geproduceerd in De Werkplaats aan de Merwehaven, een voormalige fruitloods. Opdrachtgever is het Havenbedrijf Rotterdam, dat op zoek was naar een flexibele, slimme en duurzame oplossing voor de behoefte aan verplaatsbare plekken om te werken. Liefst lokaal geproduceerd.

De wens van het Havenbedrijf komt niet voort uit een gebrek aan ruimte. Vierkante meters genoeg in de bedrijfsloodsen van de grootste haven van Europa. De opdracht was: bedenk nu eens een comfortabele werkplek. Een ruimte waar je graag wil zijn en die misschien inderdaad wel een beetje voelt als op vakantie zijn.

Prettige akoestiek

Het materiaal van de werk-iglo is opgebouwd uit glasvezel en kunststoffen van afval uit de (haven-)industrie, zoals petflessen. Dat maakt de werkplek steviger en het is vriendelijk voor het milieu. De halfopen constructie is in zijn geheel herbruikbaar en moet de gebruikers een ‘prettige akoestiek’ en voldoende inval van daglicht opleveren.

Met initiatieven als deze R-Iglo hoopt het Havenbedrijf een nieuwe generatie maritieme maakbedrijven aan te trekken, vertelt Ria Hoogendoorn, manager vastgoed bij het Havenbedrijf. De circulaire werkplekken zijn zowel te huur als te koop. “De prijs is niet zomaar vast te stellen, omdat we ze op maat maken, van small tot XL. Maar er zijn al aardig wat aanvragen binnen, ook van buiten de haven.” Rest nog de vraag waar die R nu voor staat. Welnu, die komt van Royal3D, reusable, recycled én van Rotterdam.

Lees ook:

Met nieuwe extra lichte rugzak laad je wandelend de smartphone op

Chinese onderzoekers hebben een rugzak ontwikkeld die tijdens de tocht energie opwekt, meldt vakblad ACS Nano.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden