Hardrijders op het strand via website aangepakt

null Beeld anp
Beeld anp

De Haagse Dierenbescherming heeft een website geopend waar auto's kunnen worden gemeld die op het strand harder rijden dan is toegestaan. Via een formulier van de lokale afdeling in Den Haag kan men te hard rijdende automobilisten met een ontheffing, zoals overheidsdiensten, strandtenthouders en leden van de reddingsbrigade, verklikken.

van onze redactie / ANP

Op het Haagse strand hebben zich de afgelopen twee jaar verschillende aanrijdingen voorgedaan tussen motorviertuigen en viervoeters. Meestal, de laatste jaren ging het om vijf gevallen, waren de botsingen fataal voor de hond. De Dierenbescherming wil dat het zonnebadend publiek alert is en elke auto die op het strand harder dan 15 kilometer per uur rijdt, via de website aangeeft. 'De volgende keer is het geen hond, maar een kind,' vreest een zegsvrouw. 'Te hard rijden op het strand is levensgevaarlijk.'

Andere stranden

Naar eigen zeggen is Den Haag de eerste gemeente die een klikdienst voor hardrijders op het strand instelt. Maar badgasten die op andere stranden een overtreding waarnemen, mogen zich ook melden. De Haagse Dierenbescherming gaat ook contact opnemen met vestigingen in belendende badgemeenten om een eigen website op te zetten. Het formulier waar oplettende getuigen van hardrijders nu terecht kunnen is http://denhaag.dierenbescherming.nl/formulier/168.

Bewijs

Mensen die hardrijders betrappen wordt overigens wel verzocht met de mobiele telefoon een filmpje als bewijs te maken. Hiermee stapt de Dierenbescherming dan naar de gemeente, met het verzoek de automobilist de ontheffing te ontnemen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden