Moeierboom

Een linde in het centrum van Etten-Leur is boom van het jaar

De Moeierboom, een linde in het centrum van Etten-Leur, is uitgeroepen tot boom van 2020. Beeld Boom van het Jaar / Mark Kohn
De Moeierboom, een linde in het centrum van Etten-Leur, is uitgeroepen tot boom van 2020.Beeld Boom van het Jaar / Mark Kohn

De boom van het jaar staat opnieuw in Noord-Brabant. Ditmaal valt die eer te beurt aan een grootbladige linde in het centrum van Etten-Leur, die bekend staat als de ‘Moeierboom’.

Redactie

In de verkiezing van SBNL Natuurfonds zijn in totaal 13.185 stemmen uitgebracht. Daarvan gingen bijna 3600 stemmen naar de uiteindelijke winnaar. Op plek twee eindigde met 2450 stemmen een tweestammige vleugelnoot in Middelburg en daarachter een rode beuk in de botanische tuin Domies Toen in Pieterburen (2083).

Het is niet bekend wanneer de wisseltrofee wordt overhandigd aan burgermeester Miranda de Vries van Etten-Leur. Vanwege de coronamaatregelen zal de uitreiking in ieder geval op bescheiden wijze plaatsvinden. De ‘Moeierboom’ dingt mee naar de titel ‘Europese boom van het jaar’, een wedstrijd die begin volgend jaar wordt gehouden.

SBNL Natuurfonds organiseerde de verkiezing voor de derde keer op rij. En telkens ging de prijs naar een boom in Noord-Brabant. De ‘Heksenboom van Zwarte Kaat’, een beuk in Bladel, won vorig jaar. In 2018 trok de eikenboom in de middenberm van de A58 bij Ulvenhout, de ‘Troeteleik’, aan het langste eind.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden