Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Toch een zetel voor DENK in Flevoland na definitieve uitslag Provinciale Statenverkiezingen

Democratie

Redactie

Selcuk Ozturk, lijsttrekker DENK in de Eerste Kamer, is een dag na de Provinciale Statenverkiezingen in de Tweede Kamer. © ANP

De uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen 2019 zijn in Zuid-Holland en Flevoland vandaag bijgesteld. Bij het vaststellen van de definitieve uitslag bleek dat DENK toch in de Provinciale Staten van Flevoland komt, ze nemen één zetel over van het CDA. 

In Zuid-Holland won de VVD de strijd om de laatste restzetel nipt van de PvdA. Nu komt de VVD daar op tien zetels en de PvdA hoorde eerst dat zij vijf zetels kregen, toen vier, daarna toch weer vijf. Uiteindelijk moest de PvdA genoegen nemen met vier zetels in de Staten van Zuid-Holland. In beide provincies werd Forum voor Democratie de grootste partij.

Lees verder na de advertentie

In de jongste provincie van ons land krijgt DENK dus één zetel. Ook in de provincies Noord-Holland, Noord-Brabant, Utrecht en Zuid-Holland heeft DENK één zetel weten te bemachtigen. De kiesraad maakte vandaag officieel de uitslag bekend op hun site

Bekijk hieronder de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen 2019.

Lees ook:

Rechts wint deze verkiezingen, maar links krijgt meer invloed

De Statenverkiezingen waren een bevestiging van een patroon dat zich al vaker na de stembusgang voordeed. Forum voor Democratie is de nieuwe Lijst Pim Fortuyn of de Partij voor de Vrijheid in de eerste jaren. 

Deel dit artikel