Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Oppositie bevraagt Rutte opnieuw over de Teevendeal

Democratie

redactie

Premier Rutte doet Ard van der Steur uitgeleide uit de Tweede Kamer, nadat deze als minister van justitie en veiligheid zijn aftreden bekend heeft gemaakt. Dat gebeurde tijdens een debat over de Teevendeal. © ANP

Het leeuwendeel van de oppositie wil alsnog van premier Mark Rutte weten hoe het kan dat vijf van zijn naaste medewerkers op de hoogte waren van belastende informatie over de Teevendeal, terwijl hij zelf in het ongewisse zou zijn gebleven.

SP, ChristenUnie, D66, CDA en GroenLinks zagen na het opstappen van minister Ard van der Steur om de slepende Teevendeal-affaire af van verdere vragen aan Rutte.

Omdat Nieuwsuur-journalist Bas Haan vandaag onthulde welke vertrouwelingen van de minister-president van de belastende details wisten, komen ze alsnog in actie.

Volgens Haan deelde de verantwoordelijk raadsadviseur op Ruttes ministerie van algemene zaken de informatie met zijn persoonlijk medewerker, met de plaatsvervangend secretaris-generaal, Ruttes politiek assistent en de directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst.

De vijf oppositiepartijen willen voor donderdagmiddag antwoord van premier Rutte.

Lees verder na de advertentie
Nieuwsuur-journalist Bas Haan. © ANP

Deel dit artikel