Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nederland 'zeer alert' op Russische hacks

Democratie

redactie

Minister van buitenlandse zaken Bert Koenders. © ANP
hacken

Nederland is 'zeer alert' op Russische cyberaanvallen. Daar zijn nu geen aanwijzingen voor 'maar ik ben daar niet naïef over' zei minister Bert Koenders van buitenlandse zaken in Washington tegen de NOS.

Koenders sprak in Washington met Amerikaanse veiligheidsdeskundigen over de mogelijkheid dat ook Nederland gehackt kan worden in de aanloop naar de verkiezingen in maart. Het is volgens Koenders "zeer belangrijk om daar fors de vinger aan de pols te houden".

Amerikaanse inlichtingendiensten concludeerden onlangs in een rapport dat de Russische president Poetin opdracht had gegeven voor het hacken van mailboxen van de Democratische Partij. Amerikaanse veiligheidsexperts verwachten dat Moskou hetzelfde zal proberen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen.

Minister Koenders is in de VS om contacten te leggen met de aanstaande regering van Donald Trump. Naar zijn zeggen gaat dat moeizaam. "Ze houden de kaarten tegen de borst", aldus Koenders tegen de NOS. Hij verwacht pas diplomatieke contacten te kunnen leggen nadat Trump formeel is aangetreden. "Maar ik leg wel vast contacten met mensen binnen het netwerk van Trump."Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie