Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Johnson dreigt EU niet te betalen als er geen betere regeling komt

Democratie

Redactie

Boris Johnson, de voornaamste kandidaat voor de opvolging van Theresa May. © Reuters

De Conservatieve kandidaat-premier Boris Johnson dreigt bij de brexit de Europese Unie straks niet te betalen, als er geen betere scheidingsregeling komt. 

Ex-minister Johnson dingt naar het leiderschap van de Conservatieven, waarmee hij de opvolger zou worden van premier Theresa May. Zij legde haar functie als partijleider vrijdag neer.

Lees verder na de advertentie

Johnson vindt dat het land eind oktober hoe dan ook uit de Europese Unie moet stappen. Als de EU dan niet met een goede regeling is gekomen, dan betaalt Londen ook niet de 39 miljard pond (bijna 44 miljard euro) aan Brussel waar eerder afspraken over zijn gemaakt, zegt Johnson vandaag in de Sunday Times. Volgens Johnson kan dit geld worden gebruikt om de EU onder druk te zetten over de scheiding.

In peilingen is Johnson veruit de populairste premierskandidaat in de Conservatieve Partij.

Lees ook:

Wie neemt het stokje over van Theresa May? Boris Johnson heeft de X-factor

Acht kandidaten staan klaar om het stokje van Theresa May over te nemen. Bij de bookmakers is Boris Johnson uitgesproken favoriet, het enfant terrible met zijn warrige haardos en zijn soms botte humor.

Deel dit artikel