Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Henk Otten moet stoppen bij fractie Forum

Democratie

Redactie

Thierry Baudet en Henk Otten tijdens het congres van Forum voor Democratie. © Hollandse Hoogte / Robin Utrecht

Via Twitter maakte Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie, vanavond bekend dat Henk Otten moet stoppen als medewerker van de Tweede Kamerfractie. 

Hij schrijft dat Otten is ­gevraagd ‘eervol terug te treden’. Otten legde eerder deze week ook al zijn functie neer als penningmeester van FvD.

Lees verder na de advertentie

Otten is de tweede man in de partij. Hij wordt eind mei lid van de Eerste Kamer, waarin Forum als nieuwkomer waarschijnlijk de grootste partij wordt. Otten is medeoprichter van de partij en is de kandidaat om straks in de senaat fractievoorzitter te worden.

Baudet ontkent dat er ruzie is, maar afgelopen weekeinde uitte Otten in een interview in NRC Handelsblad felle kritiek op zijn partijleider. Hij vindt dat Baudet de partij met omstreden uitspraken in de extreem-rechtse hoek plaatst. “Zo ga je met één ruk de kant op waar je volgens mij niet moet zijn.” Hij loopt andere politici van de partij voor de voeten, meent Otten. “De partij is groter dan Baudet.” 

Lees ook:

Otten probeert Forum uit de verdachte hoek te halen

De tweede man van Forum voor Democratie corrigeert Thierry Baudet openlijk, in een poging het imago van de partij op te vijzelen.

Deel dit artikel