Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Willem Nijholt breekt met Willem Nijholt Academie

Cultuur

ANP/Redactie

Willem Nijholt in april met burgemeester Eberhard van der Laan, toen hij werd bevorderd tot Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw. © ANP

Willem Nijholt heeft zijn medewerking aan de Willem Nijholt Academie stopgezet. Dat heeft een woordvoerster van ROC Nijmegen, waar de musicalopleiding onder valt, vandaag gezegd.

De vierjarige musical- en muziektheateropleiding draagt sinds 2008 Nijholts naam. De onderwijsinstelling was al enige tijd met de musicalartiest in gesprek over de vraag hoe de artistieke en zakelijke belangen van beide partijen te verenigen waren. De directe aanleiding voor de breuk was een conflict over het contract van docent Michaël van Buuren, dat tot ontstemming van Nijholt niet werd verlengd, aldus de zegsvrouw.

ROC Nijmegen zegt dat de opleiding blijft bestaan. Studenten en ouders zijn gisteren geïnformeerd over de breuk met Nijholt en de toekomst. De onderwijsinstelling gaat daarover ook in gesprek met de artiest.

De Willem Nijholt Academie heette voor 2008 Frank Sanders Academie. De opleiding telt 50 studenten. Tot nu toe zijn 12 leerlingen afgestudeerd.

Deel dit artikel