Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vierde aanhouding in kunstroofzaak Kunsthal

Cultuur

Redactie

De kerk in het Roemeense plaatsje Macin in de provincie Tulcea. De eerste drie verdachten die in Boekarest zijn opgepakt op verdenking van de kunstroof in de Rotterdamse Kunsthal komen uit deze plaats. © ANP

In de zaak van de kunstroof uit de Rotterdamse Kunsthal is een nieuwe aanhouding verricht. Dat heeft de Roemeense televisiezender Antena 3 maandagavond gemeld. Het gaat om Petre Condrat, assistent van de Roemeense modekoning Catalin Botezatu.

Botezatu werd maandagavond verhoord door de Roemeense politie. Botezatu heeft zelf altijd ontkend ook maar iets te maken te hebben met de gestolen schilderijen. Zijn assistent Petre Condrat zou samen de bekende galeriehouder Constatin Dinescu uit Boekarest twee van de gestolen schilderijen aan Botezatu hebben aangeboden. Volgens de media zou Botezatu interesse hebben getoond, maar wel een taxatie hebben geëist. De modemiljonair zou zijn afgehaakt toen hij de waarde van de schilderijen vernam, gezamenlijk ruim 60 miljoen euro.

Het is nog niet duidelijk wat Condrat precies ten laste wordt gelegd.

Deel dit artikel