Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Verkiezingsposter SP in Centre Pompidou

Cultuur

Redactie

De posters van de SP uit 2006. © SP/Thonik

In het Centre Pompidou in Parijs hangt sinds kort een verkiezingsposter van de Socialistische Partij. Het gaat om de poster met de tekst 'Een beter Nederland begint HIER', die door de SP werd ingezet in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2006.

De poster is indertijd gemaakt door ontwerpbureau Thonik. Het Centre Pompidou, een van de belangrijkste musea voor moderne kunst ter wereld, kocht begin dit jaar een reeks ontwerpen van Thonik. Sinds kort worden ze daadwerkelijk tentoongesteld.

Behalve de poster voor de SP gaat het ook om ontwerpen van Thonik voor Museum Boijmans Van Beuningen, voor het Centraal Museum in Utrecht, voor de Architectuur Biënnale van Venetië, voor De Appel arts centre en voor het Marta Herford Museum.

De Thonik-ontwerpen hangen nog tot eind dit jaar in het Centre Pompidou. De gehele collectie van het museum bestaat uit meer dan 60.000 werken.

Deel dit artikel