Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Vergelijking met vader Jan laat Youri Mulder koud

Cultuur

(Novum) - Youri Mulder vindt het niet erg als hij wordt vergeleken met zijn vader Jan. De voetbalanalist en oud-speler kan leven met het feit dat veel mensen vinden dat hij in de schaduw van zijn vader staat. "Vroeger als speler wist ik al: ik ben lang niet zo goed als mijn vader, die ook nog zo veel andere dingen kan, zoals schrijven", zegt Youri deze week in Mikro Gids. "Ik had daar toen vrede mee en met de televisie is dat eigenlijk nu ook het geval."

De 37-jarige Mulder is sinds enkele jaren actief als voetbalanalist bij de NOS. Deze zomer is hij medepresentator van het dagelijkse WK Journaal. Daarnaast reist de oud-speler van FC Twente en het Duitse Schalke 04 regelmatig naar Duitsland om analyses te verzorgen van WK-wedstrijden.

Met zijn televisiecarrière treedt Youri in de voetsporen van zijn 61-jarige vader. Jan Mulder is sinds halverwege de jaren negentig vaste gast in de talkshows van Frits Barend en Henk van Dorp. Tijdens het WK in Duitsland is de schrijver, columnist en oud-speler van Ajax en het Belgische Anderlecht dagelijks te zien in de Talpashow Villa BvD.

Behalve hun televisiewerk zijn er meer overeenkomsten tussen vader en zoon Mulder. Beiden zijn oud-international: Jan speelde in totaal vijf keer voor het Nederlands elftal, Youri trok het oranje shirt negen maal aan. Daarnaast werden ze allebei gedwongen hun voetbalcarrière te beëindigen wegens een knieblessure. Jan moest op 30-jarige leeftijd stoppen, terwijl Youri tot zijn 33e op topniveau heeft kunnen spelen.

Deel dit artikel