Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Van Abbemuseum moet extra bezuinigen

Cultuur

Redactie

(Re)Collection of Togetherness- stage 3' van Tintin Wulia is te zien op de expositie 'Be(com)ing Dutch' in het Van Abbemuseum in 2008. © ANP

De gemeente Eindhoven wil structureel nog meer gaan besparen op het Van Abbemuseum. Vorig jaar ingevoerde bezuinigingen worden verder verhoogd en het museum moet zelf zorgen voor meer bezoekers en meer fondsen aanboren. In totaal lopen de bezuinigingen op tot enkele honderdduizenden euro's.

Eindhoven schrijft dat in de meerjarenbegroting die maandagavond is gepresenteerd.

In 2016 wil de gemeente structureel 2,5 ton per jaar minder bijdragen aan het museum. Er gaat nu jaarlijks ongeveer 4,5 miljoen euro naar het museum.

Het Van Abbemuseum moet het tekort op bezoekersinkomsten inlopen. Verder wordt gewerkt aan verhuur van museumruimte, commerciële exploitatie van de collectie en advieswerk.

Het museum moet voor een succesvolle programmering zelf jaarlijks 800.000 euro binnenhalen bij sponsors of fondsen, aldus de gemeente. Vanwege de slechte economische situatie gaat de gemeente ervan uit dat dat volgend jaar nog niet gaat lukken. Eindhoven houdt rekening met een gat van een half miljoen euro in 2013.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie