Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Van aanranding beschuldigde Hollywoodproducent Weinstein ontslagen

Cultuur

ANP

Harvey Weinstein. © EPA

Hollywoodproducent Harvey Weinstein is met onmiddellijke ingang ontslagen als directeur van The Weinstein Company. Het bedrijf heeft dat zondagnacht in een persverklaring weten. Weinstein wordt beschuldigd van seksuele intimidatie en het ongewenst lastigvallen van tientallen vrouwelijke werknemers.

‘In het licht van nieuwe informatie die naar buiten is gekomen de afgelopen dagen over het wangedrag van Harvey Weinstein, heeft de directie van The Weinstein Company besloten de arbeidsrelatie met Harvey Weinstein met onmiddellijke ingang te beëindigen’, aldus de verklaring.

De 65-jarige Weinstein is mede-oprichter van The Weinstein Company. Hij werd op 7 oktober al op non-actief gezet na berichten in The New York Times. De krant schreef dat de Hollywood-producent voor grote bedragen heeft geschikt met vrouwen die hem van aanranding beschuldigden. Onder anderen actrice Ashley Judd sprak openlijk over haar ervaring met Weinstein en zijn ongewenste intimiteiten. Hij vroeg de actrice of zij naar hem wilde kijken terwijl hij zich zou douchen.

Lees verder na de advertentie

De producer bood donderdag excuses aan en vroeg om een tweede kans. Harvey Weinstein geldt in Hollywood als een van de meest invloedrijke producenten. Zo produceerde zijn bedrijf succesvolle films zoals The King's Speech, Pulp Fiction en Good Will Hunting. Volgens Amerikaanse media is zijn productiebedrijf een chaos sinds de beschuldigingen en zijn talloze bestuursleden opgestapt.

Deel dit artikel