Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Twarres geen eendagsvlieg

Cultuur

Saskia Bosch

Review

Is er voor Twarres leven na 'Wêr bisto'? Het Friese duo, bestaande uit Johan van der Veen (19) en Mirjam Timmer (18), schreef eind vorig jaar geschiedenis door de eerste Friese nummer 1-hit uit de Nederlandse geschiedenis te scoren.

Twarres was in één klap razend populair en ging op tournee langs alle hoeken en gaten van Nederland met een repertoire dat uit welgeteld één nummer bestond. Dit enorme succes schreeuwde om een vervolg, zodat nu de debuut-cd 'Stream' (zowel in het Engels als in het Fries betekent stream, stroming) in de winkels ligt. En tegen de verwachting in klinkt 'Stream' zeker niet als een haastklus, bedoeld om het succes van 'Wêr bisto' snel te verzilveren. De elf songs in het Engels en Fries maken een zeer verzorgde indruk. Met een instrumentatie van onder meer fluit, akoestische gitaar en piano creëert Twarres zeer sfeervolle nummers, die pendelen tussen luisterpop, folk en Keltische muziek. De rode draad wordt intussen gevormd door het handelsmerk van Twarres: de tweestemmige zang. Het levert vele sterke songs op, zoals het met melancholieke violen omgeven 'Do', het poppy 'Mr. Man' en het geheel geneuriede 'Stream'. Met 'Stream' bewijst Twarres zeker geen eendagsvlieg te zijn. En iedereen die houdt van romantische, gevoelige popliedjes zal aan dit debuut zeker veel plezier beleven.

Deel dit artikel