Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Turkije blij met inzending van 'hun' Joan Franka

Cultuur

Suna Floret

Ayten Kalan met artiestennaam Joan Franka © epa

Turkije is blij met de Nederlandse inzending voor het Songfestival; de van oorsprong Turkse Joan Franka. In de Turkse media wordt haar nummer 'You and Me' geprezen en wordt voorspeld dat mede dankzij Franka, echte naam Ayten Kalan, er een Turkse wind gaat waaien op het Eurovisie Songfestival.

Joan is in Nederland geboren, maar haar ouders zijn jaren geleden uit de Turkse stad Adana vertrokken om in Nederland te komen wonen, zo schrijft de Turkse nieuwssite Hurriyet. Naast Nederlands en Frans, speekt ze ook een aardig woordje Turks, melden ze.

Veel mensen in Azerbeidzjan, waar het Songfestival plaatsvindt, spreken Turks, in het liedje van de Bulgaren zitten een aantal Turkse woorden en met de inzending van Franka zal de zangwedstrijd overgoten zijn met een Turks sausje, melden de media blij en enthousiast. Wie weet leveren de fans in Turkije Joan een hoop extra stemmen op.

In Nederland scoort Joan in ieder geval met You and Me (Spotify) haar eerste nummer 1-hit.

Deel dit artikel