Titel volwassenenroman J. K. Rowling bekend

cultuur

Martine Steenvoort

J. K. Rowling. © AP

Schrijfster J. K. Rowling heeft vandaag de titel van haar eerste roman voor volwassenen bekend gemaakt: The Casual Vacancy. Rowling vertelde dat het verhaal zich zal afspelen in een Engels dorp, genaamd Pagford, dat 'niet zo idyllisch is als het op het eerste gezicht lijkt'.

Het verhaal draait om de dood van de geliefde Barry Fairweather, wiens onverwachte overlijden de lokale bevolking van Pagford shockeert.

Volgens de uitgever van het boek is het verhaal een zwarte komedie, dat 'aanzet tot denken en continu blijft verrassen'. Het nieuwe boek zal wereldwijd te koop zijn vanaf 27 september. Het boek is dan ook verkrijgbaar als e-boek.

Rowlings laatste, zevende boek over tovenaarsleerling Harry Potter kwam in 2007. 'De vrijheid om nieuwe terrein te verkennen is een geschenk dat ik aan Harry's succes heb te danken', zei Rowling.

De Engelse auteur van de bestsellerserie Harry Potter, die wereldwijd 450 miljoen keer over de toonbank ging, sloot in februari een overeenkomst met de Little, Brown Book Group in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De schrijfster vertelde toen dat het nieuwe boek 'heel anders wordt dan de Harry Potter-serie'.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie