Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

The Hidden World is een spectaculair slot van de drakentrilogie

Cultuur

Ronald Rovers

De 3D in deze film geeft geen moment het gevoel dat je aandacht gegijzeld wordt. © How to train your dragon: the hidden world
Filmrecensie

How to train your dragon: the hidden world
Regie: Dean DeBlois
Met Jay Baruchel, Gerard Butler, Cate Blanchett.
★★★★☆

Deze spectaculaire animatie over de vriendschap tussen een rebelse Vikingjongen en een draak is bijna foutloos en een volwaardig slot van de trilogie. De enige dissonant is dat wel erg duidelijk wordt gemikt op de verkoop van meer merchandise, maar daar zullen de jongste fans van 'Hoe tem je een draak' geen probleem mee hebben.

Lees verder na de advertentie

Er is een verhaal: Hiccup en zijn draak Toothless strijden met vrienden en andere draken tegen het kwaad plus vrijheid blijheid et cetera.

Zoals past bij een slotdeel is dit een verhaal over afscheid en durven laten gaan

Kleurenbravoure

Maar laten we het over de technologie hebben. Terwijl de meerwaarde van 3D in superheldenfilms lang niet altijd duidelijk is, zal niemand er spijt van hebben dit slot van de trilogie in een bioscoop te gaan zien. De actiescènes met de vliegende draken hoog door de wolken of laag over de grond zijn fantastisch en de kleurenbravoure van de 'verborgen wereld' is - voor heel even - letterlijk adembenemend.

De 3D geeft geen moment het gevoel dat je aandacht gegijzeld wordt omdat slechts een deel van het scherm scherp is en de rest wazig: alles beweegt zich vloeiend en helder door het beeld. Dat je bijna niet door hebt hoe goed de expressie van emoties op gezichten is geworden, zegt ook iets over de kwaliteit van animatie bij studio Dreamworks.

Zoals past bij een slotdeel is dit een verhaal over afscheid en durven laten gaan. En hoewel deze familiefilm qua thematiek geen enkel risico neemt, zijn de laatste minuten verrassend ontroerend.

Toothless en Hiccup zijn samen groot geworden, maar gaan nu elk hun eigen weg.

Filmrecensies 

Lees meer filmrecensies op trouw.nl/filmrecensies.

Deel dit artikel

Zoals past bij een slotdeel is dit een verhaal over afscheid en durven laten gaan