Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Teruggaveregeling door nazi's gekaapte kunst blijft

Cultuur

Redactie

Vijf schilderijen uit de collectie van de joodse familie Goudstikker, tijdens WOII door de nazi's gestolen, werden in 2007 door de Nederlandse overheid aangekocht. © ANP

Mensen die denken nog recht te hebben op door de nazi's weggekaapte kunst, kunnen gebruik blijven maken van de huidige regeling voor teruggave. Het gaat dan om kunst die uiteindelijk na de oorlog in de nationale collectie van ons land is beland. Dat heeft staatssecretaris Halbe Zijlstra laten weten. Het kabinet is het ermee eens.

Volgens de Raad voor Cultuur is het nog te vroeg voor een eind aan de regeling. In Nederland gaan musea nog na of zich in hun collecties nog 'oorlogskunst' bevindt.

Claims moeten dus ook nog mogelijk blijven. Ze worden behandeld door de onafhankelijke Restitutiecommissie. De commissie krijgt wat meer ruimte om te bekijken of een geclaimd schilderij moet worden teruggegeven of dat er ook andere oplossingen mogelijk en gerechtvaardigd zijn.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie