Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Sopranos-bioscoopfilm komt in 2020 uit

Cultuur

Redactie

Michael Imperioli en James Gandolfini in de hitserie The Sopranos./ © AP

Er komt een bioscoopfilm van HBO's successerie The Sopranos. De film Newark wordt op 25 september 2020 uitgebracht in de bioscopen, zo meldt Variety. Als de bioscoopfilm uitkomt is het ruim dertien jaar geleden dat de Emmy-winnende maffiaserie The Sopranos stopte.

Alessandro Nivola, Vera Farmiga, Ray Liotta, Jon Bernthal, Corey Stoll, Billy Magnussen en John Magaro vormen de cast van Newark. Michael Gandolfini, de zoon van wijlen Sopranos-ster James Gandolfini, zal een jongere versie van het beroemde personage van zijn vader, Tony Soprano, spelen.

Lees verder na de advertentie

De bioscoopfilm Newark is een zogeheten prequel, die de voorgeschiedenis van de dramaserie behandelt. De film speelt zich af in de tijd van de Newark-rellen in de jaren zestig, een tijd waarin de Afro-Amerikanen en de Italianen van Newark elkaar in de haren vlogen. Dit werd de gangsters in beide groepen fataal.

Vijf Golden Globes
Alan Taylor is aangetrokken als regisseur van de film die eerder als werktitel 'The Many Saints of Newark' had. Taylor regisseerde ook negen afleveringen van The Sopranos, naast zeven afleveringen van Game of Thrones en de films Thor: The Dark World en Terminator Genisys. Een van de schrijvers van de film is Lawrence Konner, die ook aan The Sopranos meeschreef. Ook maker David Chase is bij de productie betrokken, als producent en co-auteur. De tv-serie The Sopranos telde zes seizoenen en liep van 1999 tot 2007, en won 21 Emmy Awards. De serie van HBO wordt door velen gezien als één van de beste televisieserieus ooit, en luidde een gouden eeuw van kwaliteitsseries in. 

Deel dit artikel