Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Somsens melodieën lijken te zweven

Home

Mischa Andriessen

Jasper Somsen Trio - A New Episode In Life PT.1 © Trouw
Recensie

Jasper Somsen Trio
A New Episode In Life PT.1
(Challenge Records)
****

De Nederlandse bassist Jasper Somsen zoekt het het liefst zuidelijker dan veel van zijn musicerende landgenoten. Een eerdere cd heet ‘Sardegna’ en de Sardijnse trompettist Paolo Fresu stelde al vast dat Somsen het ritme van het leven op Sardinië in zijn muziek wist te vangen. 

Lees verder na de advertentie

Maar het gaat niet alleen om sfeer, Somsen zoekt ook graag gezelschap van Franse en Italiaanse musici. Dat is verfrissend, want die zijn in Nederland weinig te horen, en het levert een afwijkend geluid op. Luister bijvoorbeeld maar eens naar de ademende drumstijl van André Ceccarelli. 

Grootste blikvanger is Jean-Michel Pilc, een pianist met een enorme reikwijdte

Door zo te drummen krijgt Somsens bas precies de diepte en donkerte die de muziek body geeft en toch blijft het licht, een aangenaam zachte bries. Somsens poëtische melodieën lijken daarop te zweven. 

Grootste blikvanger is Jean-Michel Pilc, een pianist met een enorme reikwijdte. Iemand die woest tekeer kan gaan, maar ook heel subtiel speelt. Iemand ook met een enorme verbeeldingskracht en dynamiek in zijn spel. Zijn variaties zijn steeds verrassend. Des te knapper dat Somsen en Ceccarelli hem schijnbaar moeiteloos volgen.

Deel dit artikel

Grootste blikvanger is Jean-Michel Pilc, een pianist met een enorme reikwijdte