Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Scholieren lezen het liefst Krabbé en Mulisch

Cultuur

Redactie

Programmaboekjes op de premiere in januari vorig jaar in Haarlem van de toneelvoorstelling De Aanslag naar het boek van Harry Mulisch. © ANP

De boeken Het gouden ei van Tim Krabbé en De aanslag van Harry Mulisch waren afgelopen jaar de populairste boeken onder scholieren. Dat concludeert huiswerksite Scholieren.com uit het aantal downloads van de boekverslagen van die boeken. Het gouden ei is al jaren een gewild boek onder scholieren. Het Diner van Herman Koch steeg van plek 8 vorig jaar naar de top 3 dit jaar, zo heeft Scholieren.com vandaag laten weten.

De stijging van het boek van Koch heeft volgens de website waarschijnlijk te maken met de publiciteit rondom het boek. Omdat er een verfilming komt, zou het volgens de scholierenwebsite zomaar kunnen dat het boek komend jaar in de top 2 terecht komt.

Populair dankzij de film is Sonny Boy, het boek van Annejet van der Zijl. Vorig jaar stond het nog buiten de top tien en nu op de zesde plek. Het omgekeerde kan echter ook gebeuren. Komt een vrouw bij de dokter van Kluun stond vorig jaar nog op een mooie derde plek, maar inmiddels is dit boek - waarvan ook een film is gemaakt - gezakt naar een zevende positie.

Het leven is vurrukkulluk van Remco Campert stond vorig jaar nog op plek 72 en steeg met stip naar nummer 5. Deze stijging komt door de verkiezing tot het Nederland Leest-boek van 2011, waarbij alle 4-havo- en 4-vwo-scholieren een exemplaar ontvingen.

Scholieren.com publiceert sinds 2009 ieder jaar de ranglijst met populairste boeken. De downloads zijn gemeten tussen 1 juli 2011 en 30 juni 2012.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie