Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Schilderijen Carel Willink naar Huize Ruurlo

Cultuur

Redactie

Sylvia Willink in het atelier van haar overleden man Carel © anp

De dependance van het Museum voor Realisme van zakenman Hans Melchers in het Achterhoekse Ruurlo wordt helemaal gewijd aan het werk van Carel Willink. Op de begane grond en de eerste verdieping van kasteel Huize Ruurlo komen zo'n vijftig werken van de schilder te hangen.

'Het werk van Willink, met mooie, statige gebouwen, past prachtig in deze omgeving', lichtte Albert Hartink, zaakwaarnemer van Melchers, dinsdag toe. Vorig jaar kocht Melchers het Nederlandse deel van de DS Art-collectie van Dirk Scheringa. Dat zijn ruim duizend werken, waaronder veel schilderijen, tekeningen en ander werk van Carel Willink (1900 - 1983), dat in wisselende exposities in het Ruurlose kasteel te zien zal zijn.

Huize Ruurlo ondergaat daarvoor eerst een interne verbouwing. Ook moet het voormalige gemeentehuis grondig worden gerestaureerd. Wanneer de restauratie klaar is, kon Hartink nog niet zeggen.

Deel dit artikel