Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Rembrandthuis toont 'onzichtbare' werken

Cultuur

Een bezoeker kijkt naar twee zelfportretten van Rembrandt © AP

Een onvoltooid zelfportret van Rembrandt waar de meester overheen heeft geschilderd, is binnenkort te zien in het museum.

Het is een van de onderdelen van een tentoonstelling in Het Rembrandthuis in Amsterdam. Die gaat over recent onderzoek met de XRF-techniek. Daarmee kunnen de pigmenten in verborgen verflagen worden gedetecteerd en overschilderde voorstellingen fotografisch zichtbaar worden gemaakt.

Dat maakte Het Rembrandthuis vandaag bekend. De expositie heet Ontdekkingen - Verborgen verflagen worden zichtbaar. Zij opent dinsdag en loopt tot en met 1 juli.

De tentoonstelling besteedt aandacht aan het onderzoek naar een tiental 17e-eeuwse schilderijen. Daaronder zijn ook werken van onder anderen Govert Flinck en Frans Hals. Er zijn foto's te zien van de resultaten van het onderzoek.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie