Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Rapper op leeftijd sloopt online-cultuur

Cultuur

Dirk Waterval

Lil Pete is het schermpje in ieders hand zat. © Trouw

Rapper Lil Pete is helemaal klaar met mobiele telefoons. Iedereen om hem heen kijkt alleen maar op dat kleine schermpje, er is geen echt contact meer mogelijk. Dus wat doe je dan als muzikant? Je maakt een nummer waarin je die jongerencultuur sloopt. 

Het moet immers niet gekker worden als je je eigen vijf kleinkinderen amper spreekt door hun instagram ‘en al die appjes’.

Lees verder na de advertentie

Wacht even, kleinkinderen? Jawel, rapper Lil Pete – eigenlijk Piet Willems uit het Brabantse Deurne - is bijna tachtig. Toen zijn kleinzoon Mick Ramgrab een onderwerp zocht voor zijn opleiding aan de filmschool, stelde opa voor zijn ergernissen over de online-cultuur te vangen in een videoclip.

En zo kwam dat het nummer It’s my pension bro woensdag na vijftien weken werken op Youtube kwam. Schuttingtaal wordt niet geschuwd. “Granny sit down, you gotta watch this, little bitch”, begint het (Oma, even zitten, dit moet je zien, kleine… afijn.)

De video doet in professionaliteit niet veel onder voor die van rijke Amerikaanse ‘gangsterrappers’. Met zijn kliek van mannen op leeftijd rijdt Lil Pete in slow motion op scootmobiels door de straten van een woonwijk, natuurlijk onder begeleiding van een zware hiphopbeat. Gestoken in leren jack, grote zonnebril en grote rode pet danst Pete soepel terwijl hij siervuurwerk afsteekt. Aan het eind stookt hij een vuurtje waar hij meerdere mobieltjes in gooit.

Al was het om de boodschap van zijn nummer kracht bij te zetten, nam de rapper gisteren de telefoon niet meer op. Op radio 1 gaf hij die ochtend al aan dat de aandacht hem wel wat veel wordt. “De telefoon staat niet meer stil.”

Deel dit artikel