Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Radiohead stelt start Europese tournee uit

Cultuur

Redactie

Het ingestortte dak van het podium in Toronto. © Reuters

De Britse rockband Radiohead heeft zeven concerten van zijn Europese tournee uitgesteld na het ongeval vorig weekeinde in het Canadese Toronto, waarbij een van de technici van de band om het leven kwam. Het op 18 oktober geplande concert in het Antwerpse Sportpaleis gaat wel door.

Kort voor het concert in Toronto kwam het dak boven het podium naar beneden. Een technicus overleefde het ongeval niet, drie andere crewleden raakten gewond. 'De instorting vernielde ook onze lichtshow. Die was uniek en het zal weken duren om hem te vervangen', schrijft Radiohead op zijn website. Ook andere delen van de apparatuur, die soms decennia oud zijn, raakten beschadigd.

'Terwijl we het verdriet en de schok van dit vreselijke ongeval moeten verwerken, heeft het ook allerlei praktische gevolgen', meldde de website verder. Daarom worden zeven in juni en juli geplande concerten (vier in Italië, twee in Duitsland en een in Zwitserland) uitgesteld. Er wordt naar nieuwe data voor die concerten gezocht.

De start van de Europese tournee van Radiohead is nu gepland op 10 juli in het Franse Nîmes.

 Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie