Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Politie benadert nachtwerkers na kunstroof

Cultuur

© epa

In verband met de roof bij de Kunsthal in Rotterdam gaat de politie Rotterdam-Rijnmond actief mensen benaderen die 's nachts werken en daarom mogelijk iets hebben gezien toen daar in de nacht van maandag op dinsdag zeven schilderijen werden gestolen.

Dat maakte de politie vrijdag bekend. Ook worden verplaatsbare borden rond het museum neergezet met daarin getuigenoproepen. 'Rechercheurs hebben in de ruime omgeving van de Kunsthal veel camerabeelden verzameld. Ook hebben wijkagenten een buurtonderzoek gedaan. Bekeken moet worden of dit bruikbare informatie oplevert'', aldus de politie Rotterdam-Rijnmond.

De politie wil de 'nachtwerkers' bereiken door flyers uit te delen. 'Te denken valt onder meer aan taxichauffeurs en medewerkers van het nabijgelegen ziekenhuis'', aldus de politie, die zegt alle bruikbare tips te onderzoeken, maar nog meer informatie wil hebben.

Zo wordt er gevraagd naar foto's en camerabeelden die bezoekers aan het museum mogelijk hebben gemaakt. 'Of zijn er andere zaken die mensen zijn opgevallen bij een bezoek aan de Kunsthal', vraagt de politie zich af.

Deel dit artikel