Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Paradepaardjes: de bontgekleurde kinderjuf

Cultuur

© Parool.nl

Theaterfestival De Parade zal de harten van menig cultuurliefhebber nog tot zondag sneller doen kloppen. Parool.nl ging op zoek naar echte paradepaardjes: bezoekers, artiesten en medewerkers die helemaal passen bij de sfeer van dit unieke festival. Vandaag: kunstenares Carla die al grappend haar eigen kindershowtje opvoert.

Carla is met haar kleurige, vrolijke verschijning bijna niet meer van de Parade weg te denken. Voor het dertiende jaar op rij runt ze haar eigen speelhoekje voor kinderen op het festival; Villa Lila. Het is even zoeken naar het creatief in elkaar geflanste speelhoekje aan de achterkant van het terrein, maar als je er eenmaal langsloopt kun je je ogen moeilijk van alle kleur en gezellige rommel afhouden. Overal hangen en staan fleurige schilderijtjes en timmerwerkjes van de hand van de kleinste Parade-bezoekers.

'Ik ben geen doorsnee kassajuf of schilderjuf,' verklaart Carla Scheltens, terwijl ze rustig wat knutselspullen sorteert. Het is aan het einde van de dag; een lange tafel ligt vol met stiften, scharen, lijm en linten. 'Ik voer hier eigenlijk mijn eigen showtje op. Het is fantastisch om te zien dat kinderen zich hier nu eens kunnen laten gaan. Ik maak er een geintje van, zing liedjes, vermaak de kinderen. Vooral kleurtjes werken goed, die spreken tot de verbeelding. En wat er uit komt is vaak zo bijzonder, zo creatief. Wat je nu ziet, is maar een dwarsdoorsnede.'

Voor oudere Parade-gangers is het vaak ook genieten, zo'n gezellige kinderhoek. 'Vaak gaan mensen op het terras er naast zitten met een rosétje om toe te kijken. En maar genieten. Maar die kinderen zijn niet af te leiden hoor, die gaan gewoon door.'

Ook Carla geniet volop, en niet alleen van haar tijd met de kinderen. 'Werken op de Parade is verslavend. Je hoeft het niet voor het geld te doen hoor, als vakkenvuller verdien je meer. Maar doordat je met z'n allen op de camping zit, zie je je collega's van 's morgens vroeg tot in de late uurtjes. Ja, dan dan word je de volgende dag wakker en dan denk je: het was weer zó laat, maar zó leuk.'

Lees verder na de advertentie
© Parool.nl
© Parool.nl

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie