Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ondanks dat de film gaat over scheiden, is de liefde in ‘C'est ça l'amour’ voelbaar

Cultuur

Remke de Lange

Bouli Lanners, de enige ervaren acteur in ‘C’est ça l’amour’. © TRBEELD
filmrecensie

C'est ça l'amour
Regie: Claire Burger
Met Bouli Lanners, Justine Lacroix, Sarah Henochsberg, Cecile Remy-Boutang
★★★☆☆

In een Frans provinciestadje gaan een man en vrouw uit elkaar, na twintig jaar. De man blijft achter met twee tienerdochters. Hij mag zachtmoedig en toegewijd zijn, het valt de vader zwaar.

Lees verder na de advertentie

Regisseuse Claire Burger (‘Party Girl’) toog naar de noordoostelijke grensplaats Forbach waar ze zelf opgroeide en filmde in haar ouderlijk huis een klein drama dat ze losjes inspireerde op de scheiding van haar eigen ouders. In kleine gebeurtenissen en gebaren onderzoekt ze de effecten van het uiteenvallen van een gezin op de direct betrokkenen. Vader Mario, type grijzende lobbes met een rustige ambtenarenbaan, sluit zich aan bij een plaatselijk toneelproject – wetend dat zijn ex in het theater werkt.

De Belgische Bouli Lanners, de enige ervaren acteur in een cast die uit eerstelingen en zelfs crew-leden bestaat (Mario’s ex wordt gespeeld door de productiemanager), heeft veel mooie momenten als een midlife-man die gedwongen wordt zijn leven te herzien. In zijn zachte ogen zie je de hunkering naar wat nu weg is.

Het is niet alleen de scheiding. Zijn dochters (prima gespeeld door de onervaren Lacroix en Henochsberg) worden groot, halen zich stommiteiten op de hals, zoeken op hun beurt naar romantische liefde. Een ingewikkelde fase voor ieder gezin. Filmmaakster Burger mijdt groot sentiment en houdt het alledaags en nuchter. Evengoed is liefde overal, in verschillende vormen en op onverwachte momenten, voelbaar.

Elke week worden de nieuwste films besproken door onze recensenten. U leest de recensies hier.

Deel dit artikel