Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nieuw schetsboek Van Gogh ontdekt

Cultuur

Een portret van Van Gogh in het 'Vincentre' in het Noord-Brabantse Nuenen. © anp

In Frankrijk is een tot nu onbekend schetsboek van Vincent van Gogh opgedoken. De tekeningen uit Arles, waar de beroemde schilder een jaar woonde, worden medio november gepubliceerd.

'Vincent van Gogh - Het verloren schetsboek uit Arles' wordt uitgebracht in meerdere talen. Een opzienbarend boek, aldus de uitgeverijen Lannoo en Terra. Terra brengt het boek uit in Nederland, Lannoo in België.

Kort voordat de uitgave verschijnt, wordt meer informatie gegeven over de ontdekking. De initiatiefnemer, de Franse uitgeverij Les Editions du Seuil, zal dan een persconferentie geven in Parijs.

Het Van Gogh Museum in Amsterdam is benieuwd naar het boek. "Over de inhoud kunnen we niets zeggen, we hebben geen benul van waar de uitgeverij mee gaat komen", aldus een woordvoerder donderdag. "We zijn nieuwsgierig."

Ter gelegenheid van de 125ste sterfdag van de schilder verscheen vorig jaar zomer 'De Grote Van Gogh Atlas'. Aan de hand van de dorpen en steden waar hij woonde, is zijn ontwikkeling als mens en schilder te volgen. Bekijk hier de interactieve kaart 'In het voetspoor van Vincent' en ontdek waar hij welk schilderij maakte en lees over zijn felle ruzies, grote tegenslagen en kleine succesjes.

Deel dit artikel