Negen kinderboeken bekroond met Griffel

cultuur

Negen kinderboeken uit 2011 zijn vandaag bekroond met een Zilveren Griffel. De jury noemt het verheugend dat 'opvallend veel goede leesboeken in de verschillende genres' zijn uitgebracht. Dat maakte organisator Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) vandaag bekend.

De kinderboeken voor verschillende leeftijdscategorieën die zijn bekroond, zijn: Keepvogel en Kijkvogel (Wouter van Reek), O rode papaver, boem pats knal! (Sjoerd Kuyper), Ik en de rovers (Siri Kolu), Toen kwam Sam (Edward van de Vendel), Mister Orange (Truus Matti), Vuurbom (Harm de Jonge), Je beste vriendin Anne (Jacqueline van Maarsen), Winterdieren (Bibi Dumon Tak) en Driedelig paard (Ted van Lieshout).

Het is de achtste keer dat schrijver Ted van Lieshout een Zilveren Griffel ontvangt. Edward van de Vendel krijgt dit jaar zijn zevende en Sjoerd Kuyper zijn zesde.

Tijdens het Kinderboekenbal op 2 oktober wordt bekend welk van de Zilveren Griffel-winnaars aan de haal gaat met de Gouden Griffel voor beste Nederlandse kinderboek van 2011. Alleen het van oorsprong Finse Ik en de rovers maakt geen kans op de hoofdprijs.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie