Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Museumpleinweekend viert opening musea

Cultuur

© anp

Met het eerste Museumpleinweekend vieren de musea rondom het Museumplein in Amsterdam dat ze weer open zijn. Het weekend vol kunst en cultuur is een initiatief van het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, Van Gogh Museum, Het Koninklijk Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Het wordt gehouden van vrijdag 21 juni tot en met zondag 23 juni.

Toeschouwers kunnen op zaterdagmiddag een dansvoorstelling zien op een buitenpodium onder de luifel van het Stedelijk Museum. Het Van Gogh Museum is op zaterdag tot middernacht geopend, net als de tuinen van het Rijksmuseum waarin twaalf monumentale sculpturen van de beroemde Britse beeldhouwer Henry Moore staan. Het museum biedt gratis tuinrondleidingen aan.

In het Van Gogh Museum musiceren singer songwriters 's avonds bij een aantal wereldberoemde doeken. Op een buitenpodium is 's middags voor kinderen de sing-a-long 'Waar is Vincent?' en zijn 's avonds muzikale optredens.

Voor Het Concertgebouw staat zondagmiddag een groot scherm waarop het openluchtconcert te zien is dat het Concertgebouworkest op dat moment in São Paulo geeft. 's Avonds treedt het pianoduo Katia en Marielle Labèque op in de Grote Zaal en ook dat concert is via het scherm te volgen. Het hele weekeinde biedt Het Concertgebouw gratis rondleidingen aan.

Deel dit artikel