Musea openen de deuren tijdens Museumweekend

cultuur

Een bezoeker van het Boijmans Van Beuningen museum in Rotterdam staat zondag voor een collectie landschaps schilderijen (Plein-air) uit de 17e eeuw. © ANP

Bijna 500 musea zetten vandaag en morgen hun deuren wagenwijd open voor het publiek tijdens de 31e editie van het Museumweekend. De meeste musea zijn toegankelijk voor het symbolische bedrag van 1 euro. Bij sommige musea mogen bezoekers gratis naar binnen

Het thema van het Museumweekend is dit jaar 'Laat je verrijken door het museum'. De instellingen organiseren allerlei activiteiten tijdens het evenement. Zo kunnen bezoekers aan het Fries Museum in Leeuwarden rondrijden in een oud legervoertuig. In het Frans Hals Museum in Haarlem wordt een verhaal verteld over Haarlems bier in de Gouden Eeuw.

Ook het Scheepvaartmuseum en het EYE Filmmuseum in Amsterdam en het Drents Museum in Assen, die alle drie onlangs heropenden, zijn te bezoeken.

Het Museumweekend trok vorig jaar bijna 1 miljoen bezoekers. Het evenement is een initiatief van de Nederlandse Museumvereniging, die vooral mensen probeert binnen te halen die niet of bijna nooit een museum bezoeken.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie