Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Musea openen de deuren tijdens Museumweekend

Cultuur

Een bezoeker van het Boijmans Van Beuningen museum in Rotterdam staat zondag voor een collectie landschaps schilderijen (Plein-air) uit de 17e eeuw. © ANP

Bijna 500 musea zetten vandaag en morgen hun deuren wagenwijd open voor het publiek tijdens de 31e editie van het Museumweekend. De meeste musea zijn toegankelijk voor het symbolische bedrag van 1 euro. Bij sommige musea mogen bezoekers gratis naar binnen

Het thema van het Museumweekend is dit jaar 'Laat je verrijken door het museum'. De instellingen organiseren allerlei activiteiten tijdens het evenement. Zo kunnen bezoekers aan het Fries Museum in Leeuwarden rondrijden in een oud legervoertuig. In het Frans Hals Museum in Haarlem wordt een verhaal verteld over Haarlems bier in de Gouden Eeuw.

Ook het Scheepvaartmuseum en het EYE Filmmuseum in Amsterdam en het Drents Museum in Assen, die alle drie onlangs heropenden, zijn te bezoeken.

Het Museumweekend trok vorig jaar bijna 1 miljoen bezoekers. Het evenement is een initiatief van de Nederlandse Museumvereniging, die vooral mensen probeert binnen te halen die niet of bijna nooit een museum bezoeken.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie