Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Met 16 in de etalage

Cultuur

Mark Traa

Review

Kelly is 16 jaar oud. Tenminste, dat was ze op het moment dat ze haar eigen website maakte. Of beter gezegd, toen 'de vader van een vriendin' foto's van haar maakte in alle mogelijke uitdagende houdingen. De site staat er vol mee. Steeds zeer schaars gekleed, steeds prominent in beeld: haar borsten. Op één foto is er eentje ontbloot. In haar gastenboek wordt Kelly collectief voor slettenbak uitgemaakt.

Er zijn veel meer Kelly's op internet. Ze hebben een zelfontworpen website of maken gebruik van het stramien voor een eigen pagina dat bijvoorbeeld via www.cu2.nl is te verkrijgen. Cu2 (see you too) trekt enkele honderdduizenden bezoekers per dag. Iedereen kan er een zogeheten profiel aanmaken waarop foto's en teksten kunnen worden geplaatst.

Volgens Cu2 zijn er al meer dan achthonderdduizend van die profielen. Het merendeel is volkomen onschuldig, maar een deel is ondergebracht op zustersites (cu2day en cu2night) die erotisch getint zijn. Die sites zijn alleen toegankelijk voor mensen van minimaal 16 jaar oud, aldus de uitbater. Een loze zin, want elke controle daarop ontbreekt. Iedereen kan er komen.

De erotische profielen, zo zegt Cu2, mag je aanmaken als je 16 jaar of ouder bent. Een verkenning leert dat er tientallen Cu2-pagina's zijn waarop minderjarige jongens en meisjes zich in volle glorie tonen. Kelly blijkt eigenlijk nog een braaf meisje. Wie Nadinawilsex (ook 16) aanklikt, ziet hoe zij zichzelf -beeldvullend- betast.

Haar leeftijdsgenoten doen er ook niet moeilijk over. Nudistengirl houdt haar truitje omhoog en zit met haar benen wijd: alles is te zien. Gurl ligt uitdagend met haar ontblote onderlichaam richting camera. Wanda maakt poedelnaakt een handstand.

Bij de afdeling minderjarige homojongens is het aantal tentoongestelde geslachtsdelen niet te tellen. Voor wie de foto's niet genoeg zeggen, is er de begeleidende tekst. PriscillaX (het gaat nog steeds om kinderen van 16) is duidelijk: ,,Ik ben gewoon op zoek naar seks''. Veel jongens en meisjes beantwoorden een standaardvragenlijst over hun seksgedrag.

Het zijn niet de meest fijnzinnige vragen. Zou je het willen doen met een grote neger? Ze worden gretig beantwoord door anonymi met schuilnamen als Sexbomb16, Lekkyhot16 en Geileslet16.

Hoewel, anonymi? Wie contact wil met Kelly, herkent haar achternaam in het mailadres. Haar woonplaats had ze zelf al verraden.

De makers van Cu2 hebben hun activiteiten alvast juridisch dichtgetimmerd. We zijn niet verantwoordelijk voor wat mensen op hun site zetten, zeggen ze er voor de zekerheid bij. 'Onfatsoenlijke teksten of afbeeldingen zijn niet toegestaan', staat in het reglement. Medewerkers zouden de pagina's geregeld nakijken op onwelvoeglijkheden.

Je vraagt je af waarzij hun grens trekken. Misschien is het toch gewoon een goed idee om de leeftijdsgrens voor de Afdeling Bloot op te trekken naar 18 jaar. Op al die honderdduizenden pagina's maakt dat nauwelijks uit, en volwassenen met een ongezonde belangstelling voor tienerbloot wordt het ietsje moeilijker gemaakt.

Deel dit artikel