Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Manon Sikkel populairste auteur bij kinderen

Cultuur

Manon Sikkel. © ANP

Manon Sikkel is dit jaar de populairste schrijfster onder kinderen van 10 tot en met 12 jaar. Zij sleepte woensdag voor die leeftijdscategorie de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2012 in de wacht met haar kinderboek Hoe word ik een koppelaar?

Het is de eerste keer dat Sikkel de prijs wint. De afgelopen 9 jaar kreeg Francine Oomen de meeste stemmen voor haar kinderboeken in de Hoe overleef ik?-serie.

Onder kinderen van 6 tot en met 9 jaar won Geronimo Stilton voor de derde keer op rij de prijs, dit jaar met het boek Fantasia VI. Geronimo Stilton is een bedacht figuur waarbij de muis Geronimo zowel schrijver als hoofdpersonage is. Achter de boeken zit een Italiaans schrijverscollectief.

De Nederlandse Kinderjury is de publieksprijs voor het beste kinderboek, waarvan de organisatie in handen is van de CPNB. De afgelopen maanden konden kinderen in de twee leeftijdscategorieën stemmen op hun favoriete boek van het afgelopen jaar. In beide categorieën werden vijf boeken genomineerd. Ruim 32.000 kinderen brachten hun stem uit.

Pluim van de Senaat
De zogeheten Senaat van de Kinderjury, kinderen die de boeken lezen waarop het meest is gestemd en hierover een juryrapport schrijven, reikte de Pluim van de Senaat uit. Die onderscheiding ging naar Superjuffie van Janneke Schotveld en Raveleijn van Paul van Loon.

De prijs werd woensdag voor de 25e keer toegekend. In de afgelopen 25 edities blijkt Paul van Loon de grootste publiekslieveling te zijn: hij won tien keer de Prijs van de Kinderjury. Francine Oomen streek negen keer met de eer, evenals Carry Slee.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie