Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Liedjes voor twee miljoen deskundigen

Cultuur

Review

Het is alweer 29 jaar geleden dat Nederland een prijs in de wacht sleepte en het is niet te verwachten dat dit vanavond weer gebeurt. Niettemin zullen zo'n twee miljoen Nederlanders vanavond met de chips op schoot gespannen de puntentelling voor 'onze jongens' afwachten. Re-Union deed het woensdagavond in de halve finale niet slecht. Het duo ontving met het liedje 'Without you' voldoende punten om in de finale te mogen optreden.

Tot de winnaars bij de bookmakers horen de jongens helaas niet. Spanje (zanger Ramon met 'Para llenarme de ti'), Duitsland (zanger Max met 'Can't wait until tonight') en, zoals bijna ieder jaar, Groot-Brittannië (ook al een zanger: James Fox met 'Hold on to your love') horen tot de kanshebbers. En ook van Zweden zijn er hooggespannen verwachtingen:van Lena Philipsson, die 'It hurts' zingt. Inzendingen die het vooral goed doen als plaspauze zijn er ook: Kroatië bijvoorbeeld (Ivan Mikulic met 'You are the only one') en IJsland (zanger Jonsi met 'Heaven').

Voor de Nederlandse deelnemers waren er de afgelopen dagen tijdens de repetities volop zorgen. Zanger Fabriozio Pennisi van Re-Union vreesde voor zijn stem en ook de techniek liet het duo meermalen in de steek. De regisseur zoomde telkens in op één zanger, waardoor het meer een solo-, dan een duo-act leek. Vanavond kunnen twee miljoen deskundigen hun oordeel vellen.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel