Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Liedje van de week: Hallo Allemaal

Cultuur

Joris Belgers

© Renate Van Der Bas

Há-llo allemaal! Ja, excuus, grote kans dat dit wijsje direct in uw hoofd zit. Het lied is net zo hardnekkig als het succes van de televisieserie waaruit het komt, 'De Luizenmoeder', dat van 750.000, via 2,4 miljoen, naar 3,5 miljoen kijkers ging. 

Het was onvermijdelijk dat het vierregelige kinderliedje waarmee Juf Ank haar leerlingen begroet zou uitgroeien tot hit. Vooral omdat het succes van de serie zo mooi samenvalt met carnaval, dat dit weekend losbarst.

Lees verder na de advertentie
Carnaval is spiegel van de samenleving, en als er iets trending is, de laatste tijd, dan is het wel 'De Luizenmoeder'

Hoofdschuldige is André van Duin, die twee weken terug in 'De Wereld Draait Door' voorging in de polonaise op 'Hallo Allemaal'. In Wijchen zaten de vier leden van feestband Gebroeders Rossig achter de tv, en wisten direct dat dit de kraker was die ze nodig hadden. Ze snelden diezelfde avond nog door naar de studio, vertelden ze op Omroep Gelderland, waar ze het wijsje vergezeld van hoempapa-carnavalsbeat in zongen.

Carnaval is spiegel van de samenleving, en als er iets trending is, de laatste tijd, dan is het wel 'De Luizenmoeder'. Het is bovendien veel gezelliger inspiratiemateriaal voor een carnavalskraker dan #MeToo, het racisme-debat of de bitcoinbubble. Daarbij is het nu eenmaal goed lallen op een kinderrijmpje: 'stamp met je voeten / je handen in je zij'. Maar misschien slaat het ook aan om de diepere carnavalsgedachte van Juf Ank: 'ik ben Ank/ en wie ben jij?' Iedereen in zijn waarde laten! Alaaf!

Deel dit artikel

Carnaval is spiegel van de samenleving, en als er iets trending is, de laatste tijd, dan is het wel 'De Luizenmoeder'