Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Letterkundig Museum eert Rutger Kopland

Cultuur

Redactie

Rutger Kopland © anp

Het Letterkundig Museum in Den Haag brengt een 'kleine' hommage aan de woensdag overleden dichter Rutger Kopland. Kopland schonk in 2006 een groot deel van zijn literaire archief aan het museum.

Hoogtepunten uit deze verzameling zijn nu te zien in een tentoonstelling die aan de dichter en psychiater is gewijd. De expositie omvat onder meer foto's, een getekend zelfportret, correspondentie en zelfs een geboortekaartje.

Directeur Aad Meinderts van het museum noemt het overlijden van Kopland een schok. 'Het is ook onvoorstelbaar, zo kort na het overlijden van Gerrit Komrij.' Komrij overleed op 5 juli op 68-jarige leeftijd.

Koplands gedicht Jonge sla is volgens Meinderts gaan horen tot het collectieve geheugen van Nederland. 'Hij was echt een groot dichter en het was een plezier om hem te horen voorlezen, want hij had een schitterende stem. Kopland maakte toegankelijke poëzie.'Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie