Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Leonard Cohen bedankt voor eredoctoraat Gent

Cultuur

Redactie

Leonard Cohen © AP

Wat voor Bob Geldof, Kofi Annan en Desmond Tutu een hele eer was, hoeft voor de Canadese zanger Leonard Cohen niet. De universiteit in het Belgische Gent wilde hem een eredoctoraat aanbieden, maar Cohen bedankte voor de eer.

Dat meldt De Standaard. Het plan om Cohen een eredoctoraat aan te bieden en hem officieel op het stadhuis te ontvangen, werd snel weer geschrapt. 'Cohen heeft vrij snel laten weten dat dit allemaal heel vriendelijk was van ons, maar niet echt hoefde', aldus de Gentse burgemeester Daniël Termont.

Paul Van Cauwenberge, rector van de universiteit, vindt het jammer. 'Ik zou ontzettend trots geweest zijn als we hem aan onze eregalerij hadden mogen toevoegen. Zijn verdienste als poëet en als schrijver is enorm.'

Cohen trapte zijn wereldtournee Old Ideas vorige week af in Gent met een reeks van vijf concerten op het Sint-Pietersplein.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie