Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kunstwerk gestolen uit kathedraal Gent

Cultuur

Uit de Sint-Baafskathedraal in Gent is een marmeren kunstwerk gestolen. Dat heeft rector Ludo Collin van de kathedraal vandaag gezegd. Het beeld Salomé van kunstenaar Jan Van Oost maakte deel uit van de tentoonstelling Sint-Jan, die is samengesteld door onder anderen Jan Hoet, de internationaal vermaarde stichter van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in de Vlaamse stad.

Collin staat voor een raadsel. Het beeld meet 30 bij 30 bij 50 centimeter en kan 'niet zomaar in een binnenzak worden gestoken'. Bovendien is het vrijwel onmogelijk het zonder certificaat van de kunstenaar te verkopen.

Collin staat voor een raadsel. Het beeld meet 30 bij 30 bij 50 centimeter en kan ,,niet zomaar in een binnenzak worden gestoken''. Bovendien is het vrijwel onmogelijk het zonder certificaat van de kunstenaar te verkopen.

Uit de kathedraal werden in 1934 twee panelen van het altaarstuk Het Lam Gods van de gebroeders Jan en Hubert van Eijck gestolen. Een van de twee is teruggevonden, maar het paneel De rechtvaardige rechters is nog altijd zoek. De vermoedelijke dief was Arsène Goedertier, die op zijn sterfbed verklaarde dat hij als enige wist, waar het kunstwerk zich bevond. Voor hij meer duidelijkheid kon verschaffen, gaf hij de geest. In de kathedraal hangt een kopie.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie