Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Karina Smulders speelt Nina Hagen

Cultuur

(Novum) - Actrice Karina Smulders speelt de Duitse rockzangeres Nina Hagen in de film 'Wild Romance', over het leven van popster Herman Brood. De 25-jarige Smulders brak in 1996 door met haar rol van Lotje Nagy-Konings in de tv-soap 'Onderweg naar morgen'. De opnamen van de film starten maandag. De film wordt in veertig dagen gedraaid in onder meer Groningen, Amsterdam en de Verenigde Staten.

Uitgever Independent films maakte eerder bekend dat de rol van Herman Brood wordt gespeeld door Daniël Boissevain ('All stars', 'Lek'). Marcel Hensema ('Simon', '06/05') speelt zijn manager Koos van Dijk. Maarten Rischen, Joop Bonekamp en Helge Slikker vormen in de film de band Wild Romance. De film over de overleden rockzanger wordt geregisseerd door Jean van de Velde.

De 36-jarige Bossevain, die in 1999 het album 'Thuis' uitbracht, zingt in de film niet zelf de liedjes van Brood. Volgens de uitgever is bewust gekozen voor de originele Brood-opnamen om de film het 'echte Broodgevoel' mee te geven. "Bovendien is het heel moeilijk om Herman's stem na te doen", legt woordvoerder Britt Colegem van Independent films uit. "De stem van Bossevain lijkt ook niet op die van Herman."

De film beslaat de eerste vijf jaar van Brood's carrière als 'rock-'n-roll-junkie'. Wanneer de jonge Koos van Dijk op zoek is naar een podiumact voor zijn net geopende café ontmoet hij Herman Brood. Samen dromen ze ervan Amerika te veroveren en daar hun geluk te beproeven. 'Wild romance' wordt volgens producent M4ALL een film over een unieke vriendschap in een setting van seks, drugs en rock-'n-roll.

De film 'Wild Romance' gaat begin november volgend jaar in première. Het is volgend jaar juli vijf jaar geleden dat Brood zelfmoord pleegde. In november volgend jaar zou de zanger zestig jaar zijn geworden.

Deel dit artikel